Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Omelett i ovnen

Dette er en typisk resteomelett. Tilsett det du har av rester i kjøleskapet, som kokte grønnsaker, kjøttrester eller pasta. Det blir spesielt godt med ost på toppen. 

Se flere tips til deilige omeletter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk gulrot (kokt)
1 stk purre (kokt)
½ stk rødløk
6 stk egg
3 dl cottage cheese
½ beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
½ ts salt
1 krm pepper , nykvernet
2 stk kokt potet
2 stk grillpølse
2 stilk bladpersille ,grovhakket
50 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. 
  2. Visp sammen egg, cottage cheese, kvarg, salt og pepper.
    Kokkens tips

    Ønsker du en glatt røre kan du kjøre den sammen med en stavmikser.

  3. Kutt rødløk, pølser, kokte poteter og grønnsaker i terninger og ha det i eggeblandingen.
  4. Hell alt over i en stor ildfast form som er godt smurt. Strø over bladpersille og revet ost og sett formen midt i ovnen. Stek i ca. 20 minutter til eggeblandingen har stivnet.
Ernæringsrådgiverens tips

Omelett er både mettende og svært næringsrikt. Både egg og meieriprodukter er næringstette matvarer. Det metter godt, og gir oss mange gode næringsstoffer, ikke minst proteiner av høy kvalitet.

Se flere tips til deilige omeletter her.