omelett i ovnen

Omelett i ovnen

Dette er en typisk resteomelett. Tilsett det du har av rester i kjøleskapet, som kokte grønnsaker, kjøttrester eller pasta. Det blir spesielt godt med ost på toppen.

Se flere tips til deilige omeletter her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 stk Egg
  • 3 dl Cottage cheese
  • 1 dl Melk
  • 0,5 ts Salt
  • 1 krm Pepper , nykvernet
  • 0,5 stk Purre (kokt)
  • 2 stk Potet
  • 3 stk Grillpølse
  • 0,5 stk Rødløk
  • 2 stilk Bladpersille ,grovhakket
  • 50 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 ºC.
  2. Visp sammen egg, cottage cheese, melk, salt og pepper. Kokkens tips:Ønsker du en glatt røre kan du kjøre den sammen med en stavmikser.
  3. Kutt rødløk og purre i skiver og stekte pølser og kokte poteter i terninger.
  4. Ha pølser, poteter og grønnsaker i en ildfast form. Hell over eggeblandingen. Strø over hakket bladpersille og revet ost.
  5. Sett formen midt i ovnen, og stek i cirka 25 minutter til eggeblandingen har stivnet.

Ernæringsrådgiverens tips:Omelett er både mettende og svært næringsrikt. Både egg og meieriprodukter er næringstette matvarer. Det metter godt, og gir oss mange gode næringsstoffer, ikke minst proteiner av høy kvalitet. Se flere tips til deilige omeletter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.