Stabel med rislapper på tallerken

Rislapper

Har du rester av risgrøt? Nystekte, lune rislapper smaker magisk godt med litt syltetøy og brunost.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 15 stk.

  • 2 stk Egg
  • 450 g Risgrøt
  • 50 g Hvetemel
  • 1 ss Sukker
  • 0,5 ts Malt kardemomme
  • 0,25 ts Salt
  • 1 stk Vaniljestang
  • smør til steking

Fremgangsmåte:

  1. Pisk eggene lett sammen med en gaffel.
  2. Bland kald risgrøt med egg, mel, sukker, kardemomme, salt og frøene av en vaniljestang.
  3. Rør alt godt sammen.
  4. Stek små rislapper i litt smør til lappene er gylne.
  5. Serveres gjerne med litt syltetøy og brunost.

Har du rester av havregrøten kan du følge samme fremgangsmåte. Garantert suksess det også

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.