Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rislapper

Har du rester av risgrøt? Nystekte, lune rislapper smaker magisk godt med litt syltetøy og brunost. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 15 stk
2 stk egg
450 g rester av risgrøt
50 g hvetemel
1 ss sukker
½ ts malt kardemomme
¼ ts salt
1 stk vaniljestang
smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggene lett sammen med en gaffel.
  2. Bland kald risgrøt med egg, mel, sukker, kardemomme, salt og frøene av en vaniljestang.
  3. Rør alt godt sammen.
  4. Stek små rislapper i litt smør til lappene er gylne.
  5. Serveres gjerne med litt syltetøy og brunost.

Kokkens tipsHar du rester av havregrøten kan du følge samme fremgangsmåte. Garantert suksess det også