vegetarlasagne med rotgrønnsaker

Vegetarlasagne med rotgrønnsaker

Norske rotgrønnsaker er fulle av næring og smaker nydelig. Prøv dem i en kremet vegetarlasagne med masse deilig ost.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 2 båt Hvitløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 2 stk Gulrot
  • 300 g Knollselleri (sellerirot)
  • 200 g Pastinakk
  • 100 g Persillerot
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 2,5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 ss Tomatpuré
  • 1,5 dl Melk
  • 2 ts Balsamicoeddik
  • 1 stk Laurbærblad
  • Hvit saus:
  • 50 g Hvetemel
  • 50 g Smør
  • 5 dl Melk
  • 8 stk Lasagneplater
  • 150 g Gulost

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili, og del resten av grønnsakene i små terninger.
  2. Surr løken til den er myk i litt smør. Tilsett deretter hvitløk, chili og resten av grønnsakene, og stek til grønnsakene har fått litt farge.
  3. Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, tomatpuré, melk, balsamicoeddik og laurbærblad. Kok opp og la alt småkoke til sausen tykner. Ta ut laurbærbladet og smak til med salt og pepper.
  4. Mens tomatsausen koker lager du den hvite sausen: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata og tilsett litt av osten.
  5. Smør en liten ildfast form med litt smør. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater vekselsvis. Avslutt med revet ost.
  6. Stek lasagnen ved 220 °C i ca. 25 minutter. Finhakk urter og topp lasagnen med urtene før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.