Auberginepizza

Auberginepizza

Nydelige, små pizzabiter som passer godt til kveldskosen og på tapasbordet

Se spennende pizzavarianter her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Aubergine
  • Olivenolje, salt og pepper
  • 0,25 stk Rødløk
  • 5 stk Rød cherrytomat
  • 3 ss Crème fraîche lett, 10 %
  • 3 ss Pizzasaus
  • 4 skive Spekeskinke (eks serranoskinke)
  • 100 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Skjær auberginen i ca 1 cm tykke skiver og fordel skivene på en langpanne kledd med bakepapir. Pensle med litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. Stek aubergine til de er gylne, i cirka 15 minutter.
  4. Skjær løk i tynne skiver, del tomatene i to og skinken i passende biter.
  5. Lag hvit saus ved å blande crème fraîche med litt finhakket oregano, salt og pepper.
  6. Smør hvit saus eller pizzasaus på aubergineskivene og ha på revet ost. Topp med løk, tomat og skinke.
    Hvis du er glad i blåmuggost er det veldig godt på auberginepizza.
  7. Stek midt i ovnen cirka 10 minutter til osten har smeltet og er gyllen.
  8. Topp med friske urter.

Se spennende pizzavarianter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.