Hvit pizza med spekeskinke

Hvit pizza med spekeskinke

Vår mest populære pizza. Spennende, litt annerledes og veldig smakfull.

Se flere spennende pizzaoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Pizzadeig:
  • 2 dl Vann
  • 1 ts Tørrgjær
  • 1 ts Sukker
  • 1 dl Olivenolje
  • 400 g Hvetemel
  • 2 ts Salt
  • Pizzafyll:
  • 3 dl Crème fraîche lett, 18 %
  • 1 båt Hvitløk
  • 1 ts Sitronsaft
  • 1 stk Rødløk
  • 14 stk Rød cherrytomat
  • 1 pk Aspargestopper
  • 4 dl Revet gulost
  • 75 g Parmaskinke
  • 2 ss Pinjekjerner

Fremgangsmåte:

  1. Varm vannet til 37 °C og rør ut gjær og sukker i vannet. Tilsett olje. Elt inn mel og salt og la det heve under plast i en time.
  2. Sett stekeovnen på maks temperatur.
  3. Ha deigen på et melete bord og elt godt. Del deigen i to og kjevle ut to pizzabunner. Forstek bunnene på bakepapirkledd stekeplate i ca 5 minutter.Ønsker du en skikkelig sprø pizzabunn? La stekeplaten stå i ovnen mens ovnen varmes opp. Legg pizzabunnen på bakepapir og legg bakepapiret med bunnen rett på det varme stekebrettet. La bunnen steke på nederste rille de første 5 minuttene.
  4. Bland sammen créme fraîche, finhakket hvitløk, sitron, salt og pepper og smør det utover pizzabunnene. Det du får til overs kan du servere til pizzaen.
  5. Ha over revet gulost, og deretter finsnittet rødløk, halve cherry tomater og aspargestopper.
  6. Stek pizzaen videre til bunnen er sprø og osten er smeltet, 5-10 minutter.
  7. Topp pizzaen med spekeskinke, deilig olivenolje, pinjekjerner og frisk basilikum.

Se flere spennende pizzaoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.