Hvit pizza med spekeskinke
Vår mest populære pizza. Spennende, litt annerledes og veldig smakfull.
Ingredienser:
Porsjoner
- Pizzadeig:
- 2 dl Vann
- 1 ts Tørrgjær
- 1 ts Sukker
- 1 dl Olivenolje
- 400 g Hvetemel
- 2 ts Salt
- Pizzafyll:
- 3 dl Crème fraîche lett, 18 %
- 1 båt Hvitløk
- 1 ts Sitronsaft
- 1 stk Rødløk
- 14 stk Rød cherrytomat
- 1 pk Aspargestopper
- 4 dl Revet gulost
- 75 g Parmaskinke
- 2 ss Pinjekjerner
Fremgangsmåte:
- Varm vannet til 37 °C og rør ut gjær og sukker i vannet. Tilsett olje. Elt inn mel og salt og la det heve under plast i en time.
- Sett stekeovnen på maks temperatur.
- Ha deigen på et melete bord og elt godt. Del deigen i to og kjevle ut to pizzabunner. Forstek bunnene på bakepapirkledd stekeplate i ca 5 minutter.Ønsker du en skikkelig sprø pizzabunn? La stekeplaten stå i ovnen mens ovnen varmes opp. Legg pizzabunnen på bakepapir og legg bakepapiret med bunnen rett på det varme stekebrettet. La bunnen steke på nederste rille de første 5 minuttene.
- Bland sammen créme fraîche, finhakket hvitløk, sitron, salt og pepper og smør det utover pizzabunnene. Det du får til overs kan du servere til pizzaen.
- Ha over revet gulost, og deretter finsnittet rødløk, halve cherry tomater og aspargestopper.
- Stek pizzaen videre til bunnen er sprø og osten er smeltet, 5-10 minutter.
- Topp pizzaen med spekeskinke, deilig olivenolje, pinjekjerner og frisk basilikum.