Pizza med grov bunn og grønnsaker

Pizza med grov bunn og grønnsaker

En nydelig, sprø og smakfull pizza som har grov bunn og er toppet med grønnsaker.

Se flere spennende pizzaoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 4 stk.

  • Pizzabunn:
  • 6,5 dl Sammalt hvete, fin
  • 2,5 dl Hvetemel
  • 0,5 ts Salt
  • 25 g Gjær
  • 4,5 dl Vann
  • 1 ss Olivenolje
  • Topping:
  • 2 dl Tomatsaus
  • 1 stk Rødløk
  • 0,5 stk Aubergine
  • 0,5 stk Grønn squash
  • 1 stk Rød paprika
  • 4 ss Sorte oliven
  • 1 ts Tørket oregano
  • 3 dl Revet gulost
  • Ruccolasalat:
  • 8 stk Rød cherrytomat
  • 4 ss Pinjekjerner
  • 2 dl Ruccola
  • 1 ts Olivenolje
  • 1 ts Balsamicoeddik

Fremgangsmåte:

  1. Ha mel, salt og gjær i en bakebolle. Hell over vann og olivenolje og elt godt sammen. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin til dette. Kna deigen i 5-10 minutter. La deigen heve under et klede i ca en time.
  2. Skjær rødløk, aubergine, squash og paprika i skiver. Ha på litt olje, salt, pepper og oregano og stek eller grill grønnsakene til de er myke.
  3. Sett stekeovnen på 220 °C.
  4. Hell deigen ut på en melete overflate og kjevle ut en eller flere tynne pizzabunner, avhengig av hvor store du vil ha de. Forstek bunnen på en bakepapirkledd stekeplate i ca 5 minutter.Ønsker du en skikkelig sprø pizzabunn? La stekeplaten stå i ovnen mens ovnen varmes opp. Legg pizzabunnen på bakepapir og legg bakepapiret med bunnen rett på det varme stekebrettet. La bunnen steke på nederste rille de første 5 minuttene.
  5. Fordel tomatsaus og revet ost på bunnen. Topp med grillede grønnsaker, og oliven og stek pizzaen videre til bunnen har fått sprø kanter og osten har smeltet. Ca 10 minutter, avhengig av ovnen.
  6. Skjær opp cherrytomater og rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne. Bland tomat, pinjekjerner, ruccola, olivenolje og litt balsamicoeddik sammen og smak til med salt og pepper. Server salaten på toppen av pizzaen eller ved siden av. Det smaker også nydelig med en enkel rømmedressing ved siden av. Er du en av de som like kjøtt på pizza? Da er det ingenting i veien for å supplere med litt salt spekeskinke på denne pizzaen, det smaker nydelig. Legg skinken på når pizzaen er ferdigstekt.

Se flere spennende pizzaoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.