Gratinerte lomper med crème fraîche
Gratinerte lomper er både raskt og enkelt å lage. En perfekt måte å få brukt opp alle lompene på.
Ingredienser:
Porsjoner:
- 8 stk Lompe
- 16 stk Rød cherrytomat
- 4 stk Vårløk
- 1 stk Rødløk
- 1 stk Paprika
- 8 ss Crème fraîche orginal, 35 %
- 50 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 185 °C.
- Del tomatene i fire, skjær rødløk og vårløk i skiver, samt riv osten.
- Legg lompene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek lompene i 10 minutter til de blir litt tørre, og ta dem ut av ovnen.
- Smør et tynt lag med crème fraîche på lompene og ha over revet ost og grønnsaker.
- Krydre med salt og pepper.
- Stekes i 8–10 minutter til osten er gyllen. Bruk gjerne flere typer oster.