Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer passer like godt til lunsj som til kveldsmat. Får du rester kan du fint fryse pizzasnurrene til en annen dag.

Se spennende pizzaoppskrifter her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 16 stk
50 g gjær
4 ½ dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
½ ts salt
1 ss olje
4 dl sammalt hvete, grov
4 dl hvetemel
Fyll 1:
2 dl tacosaus
100 g kokt skinke
2 ss tørket oregano
200 g revet gulost
Fyll 2:
3 ss pesto
1 ½ dl pizzasaus
1 stk rød paprika
100 g kjøttpølse eller skinke
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen slipper bakebollen.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Ønsker du en enda grovere variant, kan du redusere noe av hvetemelet og erstatte det med samme mengde sammalt mel. 

  3. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev i ca. 1 time.
  4. Sett ovnene på 200 °C. 
  5. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel. 
  6. Fordel fyllet utover pizzadeigen. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 16 like store biter.
    Kokkens tips

    Fyllet kan du lage av akkurat de ingrediensene du liker best. Kanskje du har noen påleggsrester eller middagsrester? Eller noen grønnsaker som begynner å bli slitne? Bruk det i snurrene, og du slipper å kaste mat.

  7. Plassér snurrene på et stekebrett og etterhev dem på et lunt sted i 40 minutter.
  8. Stek snurrene midt i ovnen i ca. 20 minutter. 

Se spennende pizzaoppskrifter her.