Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Salat på glass: Meksikansk salat

Salat på glass er perfekt mat til deg som er på farten. Sunt og enkelt.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
Syltet rødløk:
½ stk rødløk
2 dl vann
1 dl sukker
½ dl eddik, 7 %
Guacamole:
2 stk avokado
1 ss lettrømme
1 båt hvitløk
1 ss lime
2 ss frisk koriander
salt og pepper
Salat:
olje til steking
1 boks hermetiske sorte bønner
½ ts malt spisskummen
½ ts malt koriander
¼ ts malt chilipepper
frisk koriander
1 stk mango
½ stk slangeagurk
100 gram gulost
½ pk ruccola

Fremgangsmåte

Syltet rødløk:

  1. Skjær rødløk i tynne skiver og ha dem i en bolle.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over rødløken.
  3. La løken trekke i eddiklaken til den har blitt avkjølt og hell deretter av laken.

    Guacamole:

  4. Lag guacamole ved å blande alle ingrediensene sammen. Kjør glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.

    Salat:

  5. Stek bønnene i litt olje sammen med krydder. Tilsett finhakket koriander og sett til side.
  6. Skjær mango, agurk og ost i terninger. Grovhakk ruccola.
  7. Lag salaten ved å legge ingrediensene lagvis i et glass med lokk. Start med guacamolen og fortsett med agurk og syltet rødløk. Legg deretter i bønner, mango og ost. Topp med ruccola og sett lokk på glasset.