Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fattigmann

Fattigmann er eksklusive småkaker til juletiden. Disse småkakene har nydelig smak med et hint av konjakk.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 40 stk
2 stk egg
4 stk eggeplomme
80 g sukker
5 ss kremfløte
½ ts malt kardemomme
2 ss konjakk
300 g hvetemel
1 kg smult (til steking)

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker. 
  2. Visp kremfløten til luftig krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen sammen med konjakken.
  3. Bland kardemomme i litt av hvetemelet og sikt det inn i deigen. Sikt inn resten av hvetemelet. Jobb så lite med deigen som mulig, og sett den kaldt til neste dag.
  4. Kjevl ut tynne leiver, små porsjoner om gangen. Skjær snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore. Midt i snippen skjæres et snitt på langs, og man trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
  5. Kakene stekes lysebrune i smult, og avkjøles på rist.

Se flere tradisjonelle julekaker her.