1kg smult eller nøytral olje (f. eks. rapsolje) til steking
Fremgangsmåte
Visp eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret og bland i eggedosisen sammen med konjakk.
Bland hornsalt og kardemomme i halvparten av melet og rør blandingen i eggedosisen.
Rør inn litt mer mel om nødvendig. La deigen stå tildekket og kaldt til neste dag.
Bruk resten av melet til utbaking, litt om gangen. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer.
Skjær tre skråhakk i hver kake. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under stekingen.
Stek kakene gyllennbrune i den varme smulten og avkjøl dem på rist.
Pepperkaker er blant de mest vanlige kakene vi baker til jul og den beste pepperkakedeigen lager du selv. Våre pepperkaker smaker kjempegodt, spesielt sammen med melk.
Hvite kakemenn er julekaker med lange tradisjoner, spesielt på Vestlandet og Sørlandet. De er kjempegode, enkle å bake og passer perfekt som en juleaktivitet med familien.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.