blomkålsuppe

Blomkålsuppe

En nydelig mild suppe som passer like godt til hverdags som til fest. Sprøstekt bacon og grønnkål er deilig som tilbehør.

Se flere deilige supper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 1 stk Hvitløk
  • 3 stk Blomkål (en til topping av suppen)
  • 5 dl Vann
  • 1 stk Buljongterning
  • 6 dl Melk
  • 1 pk Bacon
  • 150 g Grønnkål

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk løk og hvitløk og del to av blomkålhodene i store buketter.
  2. Stek løken til den er myk. Tilsett deretter hvitløk og blomkålbuketter og stek i noen minutter til.
  3. Ha i vann, buljong og melk, og kok opp. La suppen småkoke i 10–15 minutter til blomkålen er mør.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med sitron, salt og pepper.
  5. Skjær bacon i små biter som du sprøsteker i en tørr stekepanne.
  6. Del deretter blomkålen i små buketter og stek dem til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
  7. Grovhakk grønnkål, og stek i litt smør i en stekepanne. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
  8. Server suppen med stekte blomkålbuketter, bacon, grønnkål og olivenolje.

Kokkens tips:Blomkålsuppe er ypperlig turmat. Hell den over på termos så holder den seg varm og er enkel å ha med seg. Se flere deilige supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.