Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Blomkålsuppe

En nydelig mild suppe som passer like godt til hverdags som til fest. Sprøstekt bacon og grønnkål er deilig som tilbehør.

Se flere deilige supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
1 stk løk
1 stk hvitløk
3 stk blomkål (en til topping av suppen)
5 dl vann
1 stk buljongterning
6 dl melk
sitronsaft, salt og pepper
1 pk bacon
150 g grønnkål
salt og nykvernet pepper
olje til servering
Smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk og hvitløk og del to av blomkålhodene i store buketter.
  2. Stek løken til den er myk. Tilsett deretter hvitløk og blomkålbuketter og stek i noen minutter til.
  3. Ha i vann, buljong og melk, og kok opp. La suppen småkoke i 10–15 minutter til blomkålen er mør.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med sitron, salt og pepper.
  5. Skjær bacon i små biter som du sprøsteker i en tørr stekepanne.
  6. Del deretter blomkålen i små buketter og stek dem til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
  7. Grovhakk grønnkål, og stek i litt smør i en stekepanne. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
  8. Server suppen med stekte blomkålbuketter, bacon, grønnkål og olivenolje.
Kokkens tips

Blomkålsuppe er ypperlig turmat. Hell den over på termos så holder den seg varm og er enkel å ha med seg.

Se flere deilige supper her.