Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Spinatsuppe

Rask og enkel suppe som er perfekt i en travel hverdag. Proppfull med vitaminer og veldig god.

Se flere gode og sunne supper her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk løk
1 båt hvitløk
½ stk knollselleri (sellerirot)
2 ss smør
4 dl vann
4 dl matfløte
salt og pepper
2 pk frisk spinat (vasket)
½ stk sitron (saft)

Fremgangsmåte

  1. Vask, skrell og kutt løk, hvitløk og sellerirot i mindre biter.
  2. Smelt smør i en kjele, tilsett grønnsakene og la det hele surre i 5 minutter.
  3. Tilsett vann og fløte og kok opp. Ha deretter i spinaten og la suppen koke opp på ny.
  4. Hell suppen over i en foodprosessor eller kjør suppen glatt med en stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
    Kokkens tipsDu kan for eksempel servere suppen med røkelaks, crème fraîche eller finhakket bladpersille før servering.

Se flere gode og sunne supper her.