Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Mager potetsalat

En deilig og frisk potetsalat med yoghurt, oliven, hjertesalat og finhakket rødløk.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
600 g norske potet
½ stk rødløk
10 stk sorte oliven
200 g kvarg naturell (f.eks Kesam) eller cottage cheese
1 dl yoghurt naturell
1 ts sennep
1 ts sitronsaft
1 ts salt
¼ ts pepper
1 stk hjertesalat
finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Vask og kok potetene møre i godt saltet vann.
  2. Hell av vannet, damp potetene tørre og del dem i grove biter.
  3. Finhakk rødløk og kutt oliven på langs.
  4. Bland kvarg, yoghurt, sennep, sitronsaft, salt og pepper til en dressing.
  5. Vask og kutt hjertesalat i grove biter.
  6. Bland potetbiter, salaten og oliven med dressingen og smak til med salt og pepper.
  7. Topp gjerne med finhakket gressløk og rødløk.
    Ernæringsrådgiverens tipsPrøv salaten med syrlig eplebiter eller granateplefrø.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at kvarg kan benyttes på samme måte som rømme til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk, desserter eller frisk frukt?