200g kvarg naturell (f.eks Kesam) eller cottage cheese
1dl yoghurt naturell
1ts sennep
1ts sitronsaft
1ts salt
¼ts pepper
1stk hjertesalat
finhakket gressløk
Fremgangsmåte
Vask og kok potetene møre i godt saltet vann.
Hell av vannet, damp potetene tørre og del dem i grove biter.
Finhakk rødløk og kutt oliven på langs.
Bland kvarg, yoghurt, sennep, sitronsaft, salt og pepper til en dressing.
Vask og kutt hjertesalat i grove biter.
Bland potetbiter, salaten og oliven med dressingen og smak til med salt og pepper.
Topp gjerne med finhakket gressløk og rødløk. Ernæringsrådgiverens tipsPrøv salaten med syrlig eplebiter eller granateplefrø. Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at kvarg kan benyttes på samme måte som rømme til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk, desserter eller frisk frukt?
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.