Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Deilig varm sjokolade

Ingenting kan måle seg med en god kopp varm sjokolade hjemme foran peisen eller ute på tur.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
150 g mørk kokesjokolade
1 l lettmelk eller helmelk
4 ts sukker
½ ts vaniljesukker
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Del sjokoladen i biter og ha den i en gryte. Hell over melk og varm den sakte opp til kokepunktet, under omrøring.
  2. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og visp denne til en halvfast masse. Rør kremfløten inn i sjokolademelken like før kokepunktet. 
  3. Server gjerne med vispet krem på toppen.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Varm sjokolade laget på mager melk og med mørk sjokolade kan fint være en næringsrik kveldskos i hverdagen. Du får mindre fett og kalorier, men like mye vitaminer og mineraler.