Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

#
1/97
Neste artikkel 2/

Tips til hvordan du kan bruke mat du ellers ville kastet

Skrevet av Linda Engelstad

En undersøkelse Melk.no har gjennomført viser at vi kaster alt for mye mat. Det vi kaster mest av er middagsrester. Hele 560.000 husholdninger kaster middagsrester mer enn én gang i uken. Deretter kommer brød, grønnsaker, bær/frukt og melk. Vi ønsker å være med i kampen mot matsvinnet og presenterer derfor noen enkle tips på hvordan du kan omvandle tørt brød, slappe grønnsaker, overmoden frukt og melk som har gått ut på dato til smakfulle små retter som passer godt til kveldsmat. Kveldsmat istedenfor matsvinn.

omelett med grønnsaker og ost i en stekepanne

         

1. Middagsrester

Det vi kaster mest av er middagsrester. 560.000 husholdninger kaster middagsrester mer enn én gang i uken. Her får du tips til hvordan du kan bruke middagsrestene til et nydelig lite måltid kvelden etter.

 

Trefat med ostesmørbrød med gryterett

2. Tørt brød

Har du tørt brød liggende på kjøkkenbenken? I stedet for å kaste brødet i søpla, slik over 300.000 husstander gjør flere ganger i uken, er det mye spennende og smakfullt du kan bruke det til

Trefat med ostesmørbrød med gryterett

3. Slappe grønnsaker

Hele 235.000 husholdninger kaster slappe grønnsaker hver eneste uke. Det mener vi er galt og har laget tips til mye forskjellig du kan bruke disse grønnsakene til, blant annet pai og muffins.

omelett med grønnsaker og ost i en stekepanne

4. Overmoden frukt

De fleste av oss har brune bananer liggende på kjøkkenbenken – og det er utrolig fort kurven med jordbær begynner å se trist ut. Ikke gjør det samme som 188.000 norske husholdninger gjør hver uke, nemlig å kaste frukten og bærene. Bruk heller våre gode tips og lag noe godt av dem.

omelett med grønnsaker og ost i en stekepanne

       

5. Melk som har gått ut på dato

Visste du at 50.000 husholdninger ikke bruker melk som er gått ut på dato, og istedenfor heller melk ut flere ganger i uken? Dette synes vi er dumt, og gir deg derfor tips på hva du kan bruke melken til hvis du ikke lengre vil drikke den.