Suppe med potet og purreløk

Gårsdagens middagsrester blir dagens lunsj

Middagsrester har en tendens til å bli stående i kjøleskapet uten å bli brukt og er det vi nordmenn kaster aller mest av. Dette er lite bærekraftig og helt unødvendig fordi middagsrester enkelt kan brukes til å lage nye retter. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke rester etter middagen til å trylle frem en deilig lunsj dagen etter. Vær en matredder du også!

Spansk omelett med grønnsaker og smeltet ost
Omeletter

Spansk omelett med grønnsaker og smeltet ost

Osten gjør omeletten ekstra saftig og kombinasjonen med potet gjør at du holder deg mett lenge.

Potet- og purreløksuppe
Supper med kjøtt

Potet- og purreløksuppe

Suppe med potet- og purreløk er billig og god mat, og enkel å lage.

Lompepizza
Pizza

Lompepizza

En enkel og smakfull pizza som er klar på kun 20 minutter.

Salat på glass
Våre beste oppskrifter

Salat på glass

Salat på glass- sunne måltider for folk på farten.

Fakta

Matsvinn er ikke bærekraftig - slik redder du middagsrestene fra søppelbøtta

  • Ikke forsyn deg med mer enn det du realistisk tror du kommer til å spise.
  • Tenk gjerne at en middag skal bli til en ny middag eller lunsj dagen etter, eller frys ned det du ikke kommer til å spise. Slik sparer du også tid!
  • Har du bare litt igjen fra middagen kan du spe på med en salat eller andre grønnsaker, fullkornspasta eller andre grove kornprodukter som brød, ris eller gryn. Da får du en sunn og god lunsj i en fei!
  • Ha en fast restedag i uken der du bruker opp mye av det du har i kjøleskapet.

Mat skal gi oss energi og næringsstoffer, men det er viktig å være klar over at all produksjon av mat gir klimagassutslipp. I tillegg har mange mennesker jobbet hardt for at vi skal få mat på bordet. Da er det dumt om maten ikke engang blir spist!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.