Salat på glass

Blir du lei av kjedelige matpakker? Eller har du lett for å ty til enkle løsninger som en pølse fra bensinstasjonen når du er på farten? Da kan salat på glass være redningen. Salat på glass er en enkel og praktisk måte å få i seg et sunt og godt måltid. Det kan også være en fin måte å få brukt opp rester etter middagen eller dersom du har mye grønnsaker og frukt du trenger å få spist opp.

Det er viktig å tenke på rekkefølgen når du skal legge ingrediensene i glasset. Start alltid med å legge dressingen i bunnen. Dette forhindrer salaten i å bli bløt i løpet av dagen. Deretter legger du i harde og sprø grønnsaker som brokkoli, gulrøtter og løk. Dette er ingredienser som tåler godt å bli liggende i dressing. Fortsett så med bønner, ris, pasta, couscous og liknende, før det er tid for ost, egg og eksempelvis kylling. Neste opp i salatglasset er mer delikate ingredienser som fruktbiter og avokado, samt nøtter, tørket frukt og liknende. Avslutningsvis topper du med salat.

Når du skal spise kan du enten riste på glasset slik at dressingen fordeler seg over hele salaten og spise den slik, eller du kan helle salaten over i en egen bolle.

Holdbarheten på salaten er avhengig av hva du har i glasset. Visse ingredienser som tomater, egg og avokado er det lurt og tilsette samme dag som du skal spise.

Salat på glass- byggrynsalat
Salater

Salat på glass- byggrynsalat

Salat på glass er perfekt for deg som vil ha noe sunt å spise, selv når du er på farten.

Salat på glass: Meksikansk salat
Salater

Salat på glass: Meksikansk salat

Salat på glass er perfekt mat til deg som er på farten. Sunt og enkelt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.