Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Tips til enkle og gode grønnsaksdipper

Skrevet av Linda Engelstad

Noen ganger har man behov for litt i magen utpå kvelden uten å være veldig sulten. Da tyr mange til grønnsaker, f.eks. gulrøtter, sukkererter, blomkålbiter eller annet. Dette er sunn og god kveldsnacks og inneholder mange viktige vitaminer.

Det å knaske på rå grønnsaker kan bli ensformig i lengden. Vil du gjøre litt mer ut av det kan du lage en enkel og smakfull dipp av naturell yoghurt, kvarg eller lettrømme og tilsette krydder, urter, nøtter, frø eller andre smakfulle ingredienser. Variasjonsmulighetene er uendelige. Foruten å få en annen smaksopplevelse med dipp til grønnsakene får du også i deg flere viktige næringsstoffer som kalsium, jod og B12. Dette er næringsstoffer som det finnes lite av i de fleste grønnsaker.  Grønnsaker og dipp laget av meieriprodukter komplementerer hverandre altså godt næringsmessig.

Lag én eller to gode dipper og skjær opp grønnsaker så er du klar med en liten snacks du kan dele en kveldsstund med din kjære eller med en god venninne over en god kveldsprat.