Meieriprodukter vil være en viktig kilde til jod i fremtiden ifølge debattinnlegg fra Nasjonalt råd for ernæring hos forskning.no
Forskning.no publiserte i løpet av våren og sommeren 2017 en rekke artikler og debattinnlegg om jod til gravide og ammende, samt befolkningen generelt.
Jod er et næringsstoff som alle bør få i seg daglig, og for gravide og ammende er det ekstra viktig. Gravide og ammende har et økt behov for jod, fordi det bidrar til utviklingen av hjernen og sentralnervesystemet hos barnet. I tillegg er det viktig for hormonene som regulerer stoffskiftet både for den gravide og barnet i magen. Et godt jodlager før graviditeten hos kvinner med mild eller moderat jodmangel er bedre enn å starte med tilskudd i svangerskapet, ifølge Helsedirektoratet.
27.05.2017: Gravide som spiser for lite jod kan få barn med atferdsproblemer (Artikkel fra UiT)
05.07.2017: Gjekk frå å mangle jod til å få skadeleg mykje av det (Artikkel fra NIFES)
12.07.2017: Tre av fire ammende får i seg for lite jod (Artikkel fra HiOA)
02.08.2017: Kan mors jodmangel skade barnet i magen? (Artikkel fra Forskning.no)
Sommeren 2017 pågikk en debatt på forskning.no om hvordan man kan sikre nok jod til den norske befolkningen. Følgende innlegg ble publisert:
07.06.2017: Jod fordufter fra bordsaltet (Artikkel fra Melk.no)
20.06.2017: Salt bør være hovedkilden til jod, også i Norge (Debattinnlegg fra HePla)
22.06.2017: Når vi snakker om jod anbefaler vi ikke enten eller, men både og (Tilsvar fra Melk.no)
28.06.2017: Stadig færre drikker kumelk – og trenden vil neppe snu (Tilsvar fra HePla)
04.07.2017: Gode grunner til å ha melk og sjømat i kostholdet (Debattinnlegg fra Nasjonalt råd for ernæring)
14.07:2017: Hvorfor driver noen med melkepropaganda? (Tilsvar fra HePla)
17.04.2016: Får du i deg nok jod? (Melk.no)
03.10.2016: Alle de nordiske landene har for lavt inntak av jod (Melk.no)
17.03.18: Mange får i seg for lite jod (Melk.no)
14.08.18: Kaffe bidrar til inntak av jod (Melk.no)