Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Saftig brytebrød med kvarg

Saftig brytebrød smaker nydelig med et glass iskald melk.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6 dl lettmelk
1 pk tørrgjær
540 g hvetemel
240 g sammalt hvete, grov
120 g havregryn
1 ts salt
1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
2 ss smør
egg til pensling
2 ss valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. Varm melk. Bland litt av melken med gjæren, og la det stå til gjæren har begynt å "boble".
  2. Ha hvetemel, sammalt hvete, havregryn og salt i en bolle.
  3. Bland gjærblandingen, resten av melken, smeltet smør og kvarg i melblandingen, og elt til en smidig deig, i minst 10 minutter.
  4. Sett deigen til heving og la den heve til dobbel størrelse.
  5. Ha litt mel på bakeplata og del deigen i to. Rull ut til cirka 16 like store boller.
  6. Sett halvparten av bollene sammen slik at du får to brytebrød, pensle med egg og strø over med valmuefrø.
  7. Stek ved 220 °C i 15–20 minutter, eller til brødet er gyllent.