Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

God kringle med vaniljekrem

Vaniljekrem i gjærbakst er alltid en sikker vinner. Denne er kjempegod.

Se flere deilige kringler her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

50 g gjær
2 dl helmelk
100 g sukker
2 stk egg
600 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
100 g smør
1 ts salt
3 dl ferdig vaniljekrem
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett sukker, egg, hvetemel og kardemomme. Spar litt av melet til utbakingen.
  3. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Del smøret i små terninger, og tilsett deretter smørterningene og salt i deigen. Elt i ca. 15 minutter til deigeH er smidig og slipper bakebollen.
  5. Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  6. Ha deigen på et melet bakebord og elt den godt til den er smidig.
  7. Kjevl emnet ut til en stor avlang leiv (bredde ca. 20 cm).
  8. Smør vaniljekrem på leiven, og rull den sammen. Form den til en krans, og legg den med skjøten ned på en plate med bakepapir. Skjær jevne snitt i kriglen med en skarp kniv.
    Kokkens tipsOppskrift til hjemmelaget vaniljekrem finner du HER
  9. La kransen etterheve i ca. 30 minutter, til dobbel størrelse.
  10. Pensle kransen med sammenvispet egg, og stek den nest nederst i stekeovnen ved 185 °C i 25 - 30 minutter.
  11. Avkjøl kransen på rist og smør eventuelt på melisglasur.

Se flere deilige kringler her.