Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør ut.
Tilsett sukker, egg, hvetemel og kardemomme. Spar litt av melet til utbakingen.
Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
Del smøret i små terninger, og tilsett deretter smørterningene og salt i deigen. Elt i ca. 15 minutter til deigeH er smidig og slipper bakebollen.
Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord og elt den godt til den er smidig.
Kjevl emnet ut til en stor avlang leiv (bredde ca. 20 cm).
Smør vaniljekrem på leiven, og rull den sammen. Form den til en krans, og legg den med skjøten ned på en plate med bakepapir. Skjær jevne snitt i kriglen med en skarp kniv. Kokkens tipsOppskrift til hjemmelaget vaniljekrem finner du HER
La kransen etterheve i ca. 30 minutter, til dobbel størrelse.
Pensle kransen med sammenvispet egg, og stek den nest nederst i stekeovnen ved 185 °C i 25 - 30 minutter.
Avkjøl kransen på rist og smør eventuelt på melisglasur.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.