Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Dronning Maud fromasj

Dronning Maud fromasj eller pudding er oppkalt til ære for Norges tidligere dronning. Desserten er også kalt for "Haugesunddessert".

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
5 stk gelatinplater
6 dl kremfløte
5 stk eggeplomme
5 ss sukker
2 ss kokende vann
½ dl portvin
1 plate kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Visp fløten til luftig krem. 
  3. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker og bland deretter eggedosis og krem.
  4. Klem ut vann av gelatinen og løs de opp i ca 2 ss kokende vann.
  5. Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen.
  6. Sett kremen i kjøleskapet til kremen begynner å stivne.
  7. Riv sjokoladen fint og legg deretter fromasjkrem og sjokolade lagvis i f.eks vinglass. 
  8. La den stivne i kjøleskapet.