Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 800 g Laksefilet
  • 1 ss Smør
  • 2 stk Sitron
  • 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen 175 °C.
  2. Skjær fileten i 8 like store stykker. Legg stykkene i en smurt ildfast form og strø over litt salt.
  3. Del sitronen på langs. Skjær den ene halvdelene i skiver og legg dem mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre halvdelen og dryss sitronskall og grovhakket persille over fisken.
  4. Ha ca 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke.
  5. Sett forme på øverste rille i ovnen og stek i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
  6. Server gjerne lakseretten med en salat og couscous. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du laks er en kilde til vitamin D, og at melk og meieriprodukter er en kilde til kalsium ? Vitamin D er blant annet viktig for å kunne ta opp kalsium i kroppen, og dermed sikre at vi kan kunne bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.