Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Havregrøt med smørstekt sopp og ost

Havregrøt smaker like godt til middag som frokost. Prøv denne varianten med smørstekt sopp, smaksrik ost og urter. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 dl havregryn
5 dl melk
¼ ts salt
125 g sopp
smør til steking
salt og pepper
50 g gulost (gjerne en vellagret som gir mye smak)
finhakkede urter, f.eks timian

Fremgangsmåte

  1. Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker, og la grøten småkoke i ca. 3 minutter på svak varme. Smak til med salt. 
  2. Skjær soppen i skiver. Ha litt smør i en stekepanne, og stek soppen til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. 
  3. Riv ost og finhakk urter.
  4. Servér grøten toppet med rikelig av sopp, ost og urter.