Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fiskegryte med ørret

Sunn og god fiskemiddag som er ferdig i en fei.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
600 g ørretfilet
1 stk løk (finhakket)
1 ss smør
2 dl vann
2 dl lettmelk
100 g baconost
½ beger lett crème fraîche
2 stk gulrot
2 stk stilkselleri (stangselleri)
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i terninger på ca 3 x 3 cm.
  2. Ha finhakket løk og smør i en gryte ved middels varme og stek under omrøring til løken er blitt myk.
  3. Tilsett vann og melk, og kok opp.
  4. Rør inn baconost og crème fraîche. La dette stå og småkoke i noen minutter.
  5. Riv gulrøttene på et rivjern, skrell og kutt stangsellerien i tynne skiver.
  6. Ha fisk, gulrøtter og stangselleri i sausen og la det hele stå og trekke i 5–7 minutter til fisken og grønnsakene er møre.
  7. Smak til med salt, pepper og olivenolje før servering.
  8. Servér med kokte poteter eller ris.