Hell byggris i en bolle og tilsett kokende vann. La det stå og trekke i 15-20 minutter.
Visp sammen melk, syrnet melk og egg.
Tilsett så havregryn, byggrisblandingen, mel, salt og kardemomme under omrøring i melkeblandingen
Dekk til røren og la den stå og svelle i 20 minutter.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.
Servér med kvarg og cottage cheese som du blander sammen, legg på pesto og strimler av skinke og ost.
Ernæringsrådgiverens tips
Byggryn har svært høyt fiberinnhold og er rik på proteiner og B-vitaminer. Bygg kan derfor være et godt alternativ å bruke i mange retter.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.