Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pannekakedessert med sirup

Her får du en søt og lekker pannekakedessert inspirert av den østerriske desserten Kaiserschmarrn. Disse godbitene kan du gjerne servere med sirup, eplemos eller plommekompott. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
50 g smør
3 stk egg
3 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
Topping: melis, sirup, eplemos eller plommekompott

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret.
  2. Skill eggeplommer fra eggehviter, og visp sammen melk og eggeplommer i en bakebolle.
  3. Bland gradvis inn mel og bakepulver til du får enn glatt røre. Rør deretter inn smeltet smør. 
  4. Pisk eggehvitene til marengs sammen med sukker. Vend deretter marengsen inn i pannekakerøren. 
  5. Dekk til røren, og la den stå og svelle i ca. 15 minutter. 
  6. Stek tykke pannekaker på middel svak varme.
  7. Del pannekakene i mindre biter. Ha dem i en bolle, strø over med melis og ha på sirup, eplemos eller plommekompott.