Calzone

Calzone

Saftig innbakt pizza som er perfekt til helgekosen eller når du skal på tur. Lag fyllet etter egen fantasi eller prøv denne smaksrike kjøttsausen.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 8 stk.

  • Deig:
  • 600 g Hvetemel
  • 2 ts Tørrgjær
  • 4 dl Vann
  • 4 ss Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • Kjøttsaus:
  • 1 stk Rødløk
  • 1 stk Gulrot
  • 1 stk Stilkselleri (stangselleri)
  • 60 g Salami (sterk)
  • 400 g Karbonadedeig
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 3 ss Tomatpuré
  • 1 dl Kjøttkraft
  • 0,5 dl Melk
  • 1 stk Laurbærblad
  • 0,25 ts Kajennepepper
  • 200 g Gulost

Fremgangsmåte:

  1. Bland hvetemel og gjær.
  2. Tilsett lunkent vann, olivenolje og salt og elt deretter i cirka 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
  3. Lag sausen ved å finhakke løk, gulrot og stangselleri. Skjær salami i små biter.
  4. Stek løken i litt olje til den er myk.
  5. Tilsett gulrot, stangselleri og salami og la det steke et par minutter til.
  6. Brun deretter karbonadedeigen sammen med grønnsakene.
  7. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, kraft, melk og krydder. Kok opp og la sausen koke på svak varme til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  8. Del deigen i åtte deler som du kjevler ut til sirkler. Legg fyll på den ene halvdelen. Ha over godt med revet ost. Brett over og klem skjøten sammen.
  9. Pensle med egg og stek ved 220 °C i 10-15 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.