Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.
Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver.
Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant.
Bland hermetiske tomater, chilisaus, hvitløk, oregano, basilikum, sukker, salt og pepper i en kjele og kok til sausen er passe tykk.
Smør sausen på pizzabunnen og velg hvilket fyll du vil legge oppå.
Forslag til fyll:
Fyll 1:200 g røkt skinke, 1 boks (ca 200 g) ananas i biter, 1 rød paprika, 200 g revet gulost Fyll 2:6 tomater, salt, pepper, oregano, 100 g reker, 100 g blåskjell, 100 g sopp, 200 g revet gulost Fyll 3: 3 tomater, 4 grillpølser, 1 paprika, 1 boks (ca 200 g) sjampinjong, salt, pepper, oregano, 200 g revet gulost Fyll 4:50 g salamipølse, 1 paprika, 10 oliven, 200 g revet gulost
Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.
Stek pizzaen i stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter.
Dryss gjerne ruccola og god olivenolje oppå før servering.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.