Pizza
Pizza er perfekt mat å dele. La gjestene bestemme toppingen og alle vil bli fornøyde.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Pizzabunn:
- 25 g Gjær
- 2 dl Vann
- 1 ts Salt
- 1 ss Meierismør , smeltet
- 300 g Hvetemel
- Pizzasaus:
- 400 g Hermetiske tomater
- 4 ss Chilisaus
- 1 båt Hvitløk
- 1 ts Tørket oregano
- 1 ts Tørket basilikum
- 1 ts Sukker
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.
- Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver.
- Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant.
- Bland hermetiske tomater, chilisaus, hvitløk, oregano, basilikum, sukker, salt og pepper i en kjele og kok til sausen er passe tykk.
- Smør sausen på pizzabunnen og velg hvilket fyll du vil legge oppå.Forslag til fyll:Fyll 1: 200 g røkt skinke, 1 boks (ca 200 g) ananas i biter, 1 rød paprika, 200 g revet gulostFyll 2: 6 tomater, salt, pepper, oregano, 100 g reker, 100 g blåskjell, 100 g sopp, 200 g revet gulostFyll 3: 3 tomater, 4 grillpølser, 1 paprika, 1 boks (ca 200 g) sjampinjong, salt, pepper, oregano, 200 g revet gulostFyll 4: 50 g salamipølse, 1 paprika, 10 oliven, 200 g revet gulost
- Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.
- Stek pizzaen i stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter.
- Dryss gjerne ruccola og god olivenolje oppå før servering.