Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Linsesalat med chevre

Kjapp, enkel og smaksrik middag uten kjøtt. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

3
1 stk løk
2 båt hvitløk
3 stk stilkselleri (stangselleri)
3 stk gulrot
2 boks hermetiske linser
salt og pepper
1 stk lime
50 g pinjekjerner
100 g chevre (hvit geitost)
olivenolje og ferske urter (f.eks sitronmelisse eller bladpersille) til servering

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrot.
  2. Stek løk og hvitløk i en panne til løken er blank.
  3. Skyll linsene i kaldt vann og la det renne godt av.
  4. Tilsett stangselleri, gulrot og linser og la alt surre sammen til grønnsakene begynner å bli møre. Smak til med salt, pepper og limesaft.
  5. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne.
  6. Del chèvre i biter og rør den inn i den varme salaten. Topp med pinjekjerner og ferske urter og servér med god olivenolje.