Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grønnsakspai med grov bunn

Grønnsakspai med grov bunn er enkelt og godt - pai passer både til middag og kveldsmat.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
BUNN:
200 g havregryn (eller havremel)
150 g hvetemel
2 ts salt
150 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
4 ss vann
FYLL:
250 g grønnsaker
5 stk egg
1 dl melk
100 g gresk yoghurt
1 ts salt
10 stk rød cherrytomat
100 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 185° C.
  2. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal det til mel.
  3. Tilsett deretter hvetemel,salt og kvarg naturell, og kjør til en jevn paideig.
  4. Tilsett vannet. Ha mer vann i deigen dersom den er for tørr.
  5. Trykk deigen ut i en smurt paiform, og prikk deretter paideigen med en gaffel.
  6. Forstek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
  7. Kutt grønnsakene i mindre biter og kok dem,bortsatt fra cherrytomater, i saltet vann i 2 minutter. Avkjøl grønnsakene i isvann og la de renne godt av på et kjøkkenhåndkle.
    Ernæringsrådgiverens tipsDette er et fin måte å bruke opp gårsdagens grønnsaker eller middagsrester.
  8. Ha grønnsakene over den forstekte paibunnen.
  9. Miks sammen melken, gresk yoghurt og salt og hell blandingen over paien.
  10. Topp med cherrytomater og revet ost.
  11. Stek paien i ovnen i ca. 35 minutter til den er gyllen og fyllet har satt seg. (Det vil variere litt fra ovn til ovn.)