to grønnsakspaier

Grønnsakspai med grov bunn

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 4 stk.

  • BUNN:
  • 200 g Havregryn (eller havremel)
  • 150 g Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 150 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 4 ss Vann
  • FYLL:
  • 250 g Grønnsaker
  • 5 stk Egg
  • 1 dl Melk
  • 100 g Gresk yoghurt
  • 1 ts Salt
  • 10 stk Rød cherrytomat
  • 100 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 185° C.
  2. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal det til mel.
  3. Tilsett deretter hvetemel,salt og kvarg naturell, og kjør til en jevn paideig.
  4. Tilsett vannet. Ha mer vann i deigen dersom den er for tørr.
  5. Trykk deigen ut i en smurt paiform, og prikk deretter paideigen med en gaffel.
  6. Forstek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
  7. Kutt grønnsakene i mindre biter og kok dem,bortsatt fra cherrytomater, i saltet vann i 2 minutter. Avkjøl grønnsakene i isvann og la de renne godt av på et kjøkkenhåndkle.Dette er et fin måte å bruke opp gårsdagens grønnsaker eller middagsrester.
  8. Ha grønnsakene over den forstekte paibunnen.
  9. Miks sammen melken, gresk yoghurt og salt og hell blandingen over paien.
  10. Topp med cherrytomater og revet ost.
  11. Stek paien i ovnen i ca. 35 minutter til den er gyllen og fyllet har satt seg. (Det vil variere litt fra ovn til ovn.)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.