Grønnsakspai med grov bunn
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 4 stk.
- BUNN:
 - 200 g Havregryn (eller havremel)
 - 150 g Hvetemel
 - 1 ts Salt
 - 150 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
 - 4 ss Vann
 - FYLL:
 - 250 g Grønnsaker
 - 5 stk Egg
 - 1 dl Melk
 - 100 g Gresk yoghurt
 - 1 ts Salt
 - 10 stk Rød cherrytomat
 - 100 g Revet gulost
 
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 185° C.
 - Ha havregrynene i en foodprosessor og mal det til mel.
 - Tilsett deretter hvetemel,salt og kvarg naturell, og kjør til en jevn paideig.
 - Tilsett vannet. Ha mer vann i deigen dersom den er for tørr.
 - Trykk deigen ut i en smurt paiform, og prikk deretter paideigen med en gaffel.
 - Forstek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
 - Kutt grønnsakene i mindre biter og kok dem,bortsatt fra cherrytomater, i saltet vann i 2 minutter. Avkjøl grønnsakene i isvann og la de renne godt av på et kjøkkenhåndkle.Dette er et fin måte å bruke opp gårsdagens grønnsaker eller middagsrester.
 - Ha grønnsakene over den forstekte paibunnen.
 - Miks sammen melken, gresk yoghurt og salt og hell blandingen over paien.
 - Topp med cherrytomater og revet ost.
 - Stek paien i ovnen i ca. 35 minutter til den er gyllen og fyllet har satt seg. (Det vil variere litt fra ovn til ovn.)
 
