Deilige retter med bønner, linser og erter
Belgfrukter er en fellesbetegnelse for linser, erter og bønner. Belgfrukt inneholder en rekke næringsstoffer, slik som proteiner, jern og folat.
Ved å bruke melk, rømme og ost i matlagingen gir du maten en rundere smak og en ønsket konsistens. Meieriproduktene tilfører også næringsstoffer som kalsium, jod og proteiner.
Her har vi samlet flere, knallgode retter med belgfrukter.
Vegetarsupper
Linsesuppe med grønnsaker
En sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød.
Salater
Curry linsesalat med grønn asparges
Lei av kjedelig dressinger ? Prøv vår oppskrift med belgvekster og asparges!
Ernæringsrådgiverens tips
Ønsker du mat med mindre kjøtt er det perfekt å bruke bønner og linser. Bruker du meieriprodukter som ost, kvarg og rømme i rettene får du samtidig i deg næringsstoffer som kalsium, proteiner, fosfor og vitamin B12.