Kok pasta etter anvisningen på pakken. Skyll den ferdigkokte pastaen i kaldt vann, og la vannet renne godt av før pastaen settes til side.
Skyll og grovhakk hjertesalat, rens spinat og del sukkerertene i to.
Lag pesto ved å blande sammen basilikum, ristede pinjekjerner og revet parmesan i en food-processor eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft.
Bland pesto og cottage cheese til en dressing.
Bland alle ingrediensene til salaten sammen, og rør deretter inn dressingen. Tilsett skivet parmesan.
Smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Kokkens tips
Bruker du importerte sukkererter, bør disse forvelles før bruk.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.