2stk hjertesalat (romanosalat, nykål eller kinakål)
½dl solsikkeolje
1ss smør
100g cottage cheese
50g valnøttkjerner
Fremgangsmåte
Skyll hjertesalaten under kaldt vann.
Skjær salaten i 4 båter og stek dem i en stekepanne med solsikkeolje til du har en gyllen snittflate. Kokkens tipsHer kan du bruke en grillstekepanne eller rett og slett utegrillen!
Snu så den andre snittflaten ned og stek til salaten er gyllen. Tilsett smøret på slutten av steketiden.
Nå er salaten mør, full av smak og blir ennå bedre med noen dråper sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Server den smørstekte salaten med cottage cheese og valnøttkjerner. Kokkens tipsPrøv oppskriften med romanosalat eller nykål. Bruker du nykål heller du på 1 dl vann og 1 ss smør, og lar salaten ligge i pannen til vannet har kokt inn, ca. 1-2 minutter.