Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tomatsalat med tunfisk og oliven

Denne smaksrike middelhavnsalaten passer perfekt til lunsj.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 stk tomat
½ stk isbergsalat
2 boks hermetisk tunfisk i olje
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
½ stk rødløk ,finhakket
salt og nykvernet pepper
DRESSING:
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
1 dl solsikkeolje
10 stk sorte oliven
½ stk sitron (saft)
2 ss olivenolje
½ bunt frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Del tomatene i tynne skiver og finstrimle salaten.
  2. Bland tunfisk med kvarg og finhakket rødløk. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland alle ingrediensene til dressingen med hjelp av en blender eller stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  4. Bland dressingen med salaten.
  5. Legg tomatskivene på et fat og ha over salaten.
  6. Topp med kremet tunfisk og server med olivenolje og basilikumblader.