Greske kjøttboller i tomatsaus med potetskiver og tzatziki

La deg inspirere av Hellas og drøm deg litt bort på kjøkkenet. Lager du kjøttbollene kvelden i forveien, har du en enkel hverdagsmiddag på 1-2-3.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Kjøttboller:
  • 1 stk Løk
  • 400 g Karbonadedeig
  • 1 stk Egg
  • 3 båter Hvitløk
  • 1 ss Tørket oregano
  • 1 ss Tørket basilikum
  • 1 ss Spisskummenfrø , knust
  • 1 ts Chilipulver
  • 1 ss Paprikapulver
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 1 ss Potetmel
  • 1 dl Syrnet melk
  • 2 ss Smør til steking
  • Saus:
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • Tilbehør:
  • 4 stk Potet , kokte
  • 100 g Salatblad
  • Tzatziki:
  • 1,5 stk Slangeagurk
  • 3 dl Gresk yoghurt
  • 2 båter Hvitløk
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper

Fremgangsmåte:

Kjøttboller:

  1. Finhakk løken.
  2. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor eller lignende og kjør til alt er godt blandet. La gjerne deigen stå kjølig et par timer, slik at smaken får satt seg.
  3. Form massen til små kjøttboller.
  4. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter. Kokkens tips:Kjøttbollene kan godt lages dagen i forveien og varmes opp når det er middagstid.
  5. Tilsett hermetiske tomater og la det stå å surre i 5 minutter.
  6. Del potetene i skiver og stek disse lett i en panne.

Tzatziki:

  1. Riv slangeagurk på et råkostjern. Dryss over salt og la det trekk ei 5-10 minutter. Press ut vannet.
  2. Bland agurk sammen med yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med pepper. Servér kjøttbollene med stektepoteter, tzatziki og frisk salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.