Bland alle ingrediensene til lefser sammen til en smidig deig. Legg deigen over i en kjøkkenbolle og la deigen hvile i 20 minutter.
Del deigen i 6 like store emner og form emnene til boller og klem dem litt flate.
La de hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
Kjevle deigen ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
Stek lefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at lefsene blåser seg opp, snu dem og stek dem på andre siden i noen sekunder.
Fyll:
Skjær kyllingfileten i strimler og stek kyllingen i en varm stekepanne med litt smør. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Riv osten, kutt grønnsakene og vask salaten.
Smør kvarg på lefsene. Dander ingrediensene på lefser og brett/rull sammen. Kokkens tipsPrøv en av våre dressinger som fyll. Inspirasjon finner du HER.
Ernæringsrådgiverens tips
Velger du fullkornstortilla og fyller den med mye grønnsaker, har du et sunt og godt måltid som er rikt på fiber og metter lenge.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.