Skrevet av Ellen Kathrine Ulleberg
Det finnes vel ikke noe som er så godt som is på en varm dag? Skal du invitere til fest vil du garantert imponere om du lager spennende ispinner selv. Dette er enklere enn du tror, og kun fantasien setter grenser for hva du kan ha i den hjemmelagde isen. Her viser vi deg hvordan du raskt kan trylle frem noen skikkelige smaksbomber som garantert vil fryde både øyne og munn.
Lager du isen selv styrer du hvor mye sukker du trenger å tilsette. Ved å bruke friske bær og smaksatt yoghurt og kvarg kan du redusere sukkerinnholdet. Yoghurt og kvarg gir deg også næringsstoffer som jod, B-vitaminer, kalsium og proteiner.
For å få et spennende utseende og frisk smak, kan du ha ulike bær i isformene før du heller over isblandingen. Bruk liggende ispinneformer om du ønsker å dekorere sidene på ispinnene, eller bruk stående former og dryss over litt pynt før du stikker i ispinnene.
Ananas gir deg sommerfølelse hele året, og mynten i ispinnene gir den søte sydhavsfrukten en ekstra piff.
Denne rosa drømmen av en kakeis lager du enkelt på 5 minutter! Perfekt til både vennefesten og familieselskapet - store og små kommer til å elske denne friske ostekakepinnen.
Har du hagen full av rips og mangler inspirasjon til hva du kan bruke den til? Lager du ispinner med ripsen får du søtt og syrlig i en herlig kombinasjon. Bland kvarg eller yoghurt med vanilje med vaniljesaus for en søt og frisk smak før du tilsetter ripsen.
Den enkleste formen for is lager du ved å helle favorittyoghurten ned i isformer. Selv om helt enkle yoghurtispinner sikkert vil falle i smak, kan du begeistre store og små ved å forvandle yoghurtispinnene med et lite dryss strøssel, eller ved å dekorere dem med favorittgodteriet til gjestene dine. Det vil gi isen et festlig utseende, samtidig som isen også får en ekstra sødme.
Karamellis er en favoritt for mange, men har du noen gang prøvd is med brunostkaramell? Kun tre enkle steg og du har laget himmelsk panna cotta- is med brunostkaramell. Vi garanterer at denne isen med kvarg og brunostkaramell vil falle i smak hos de aller fleste!
Karamellis med honningkaramelliserte nøtter
En annen vri på karamellis lager du ved å karamellisere salte nøtter og ha dem i en frisk iskrembase laget med yoghurt naturell. Resultatet blir en nydelig frisk is med perfekt kombinasjon av salte og søte smaker.
Kjenner du noen som simpelthen elsker lakris? Overrask lakriselskeren med en ny drømmeis der bringebær dukker opp som friske innslag i en ellers fyldig lakrisis.
Bringebær og sjokoladeispinner
Bland syrlige aromatiske bringebær og søt, hvit sjokolade og få en magisk smak på ispinnene som de færreste kan motstå.
Husker du smaken av sure rabarbrastilker dyppet i litt sukker? Rabarbra er deilig i både supper, kaker og desserter – og selvfølgelig i ispinner! Rabarbraen bakes med vanilje og sukker for å oppnå maksimal søtsmak på den den sure hagefavoritten.
Om du spør nordmenn hva smaken av sommer er for dem, svarer nok mange norske jordbær. Disse ispinnene er inspirert av røde, saftige norske jordbær med fløte.