Melk som brukes til framstilling av yoghurt tilsettes skummetmelkpulver for å øke innholdet av melketørrstoff. Produksjonsmelken blir så høypasteurisert og homogenisert ved høyt trykk. Deretter blir melken avkjølt til syrningstemperatur 42–45 °C og tilsatt yoghurtkultur. Syrningen tar 3–7 timer og produktet får den ønskede og karakteristiske friske og syrlige yoghurtsmaken. Yoghurten tappes i emballasjen og sluttkjøles til 4 °C.
All yoghurt inneholder levende bakterier av en spesiell kultur (Streptococcus termofilus og Lactobacillus bulgaricus) og de fleste er beriket med melketørrstoff. Konsistensforskjellen på de ulike yoghurtkategoriene oppnås ved valg av teknologi, resept og mengdeforskjell mellom bakteriene i yoghurtkulturen.
Naturell yoghurt stammer fra Kaukasus og ble laget av helmelk. Etter hvert er det utviklet utallige varianter som strekker seg fra de magreste variantene til dessertvarianten som er mindre syrlige og tilsatt ulike frukt og bær og/eller müsli.
Noen smaksatte varianter er tilsatt sukker og/eller kunstig søtningsstoff. Disse er i tillegg tilsatt stabilisatorer og konserveringsmidler, og i noen tilfeller aroma og surhetsregulerende midler. Enkelte yoghurtprodukter er spesielt tilpasset barns smak med blant annet bærpuré, men gjerne med mindre tilsatt sukker.
Det finnes også flere yoghurtvarianter på det norske markedet som inneholder antatt helsefremmende bakterier (yoghurt med probiotika).