Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Karamellpudding

Karamellpudding er en av nordmenns favorittdesserter når julen ringer inn. Den er ikke vanskelig å lage, men den må lages minst ett døgn i forveien.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

2 dl sukker
1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl matfløte
3 dl helmelk
5 ss sukker
7 stk egg
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 125 °C.
 2. Ha sukkeret i en 1 1/2 l eller 2 l form, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret samtidig som det ristes forsiktig i formen. Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, blitt kastanjebrunt, røres det forsiktig i sukkermassen. Pass på at sukkeret ikke blir brent. Drei på formen slik at karamellen fordeler seg jevnt oppover kantene og i bunnen av formen. Sett formen til avkjøling.
 3. Del vaniljestangen på langs.
 4. Kok opp melk, fløte og sukker og vaniljestangen. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg.
  Kokkens tips

  Du kan endre på sammensetningen av melk og fløte ut i fra hvor fyldig du ønsker puddingen. Jo mer fløte, jo fyldigere blir den. 

 5. Sil blandingen over i den avkjølte glaserte formen. La formen stå i 10 minutter, slik at røren setter seg og hindrer dannelse av luftbobler. 
 6. Sett formen i vannbad i ovnen. Stek karamellpuddingen i 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
 7. Avkjøl i formen til neste dag.
 8. Løsne puddingen langs kanten av formen og hvelv den på et fat med kanter.
 9. Server puddingen med pisket kremfløte.