Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Byggrøt med gurkemeie

Gurkemeie gir grøten en ekstra spennende smak og en vakker farge.

Se flere mettende grøter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
Grøt:
2 dl vann
1 ts gurkemeie
1 stk vaniljestang (frø)
100 g bygg, helkorn (eller klippet)
5 dl lettmelk
2 ss smør (romtemperert)
½ stk sitron (saft)
1 ts honning (kan sløyfes)
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, gurkemeie og vaniljestang delt på langs. Ha i bygg og la grøten småkoke til nesten alt vannet har kokt inn.
  2. Spe med halvparten av melken og kok opp under omrøring. Tilsett deretter resten av melken, men bare litt om gangen.
  3. La grøten småkoke i rundt 25 minutter og rør jevnlig slik at den ikke svir seg.
  4. Når du syns grøten er passe tykk, ta kjelen bort fra varmen og rør inn smøret.
  5. Smak til med salt, pepper, honning og sitronsaft.
  6. Topp grøten med ristede nøtter, honning eller yoghurt naturell.
    Kokkens tipsDenne grøten smaker godt både varm og kald. Har du dårlig tid, kan grøten lages med lettkokte gryn.

Se flere mettende grøter her.