Byggrøt med gurkemeie
Gurkemeie gir grøten en ekstra spennende smak og en vakker farge.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 4 stk.
- Grøt:
- 2 dl Vann
- 1 ts Gurkemeie
- 1 stk Vaniljestang (frø)
- 100 g Bygg, helkorn (eller klippet)
- 5 dl Lettmelk
- 2 ss Smør (romtemperert)
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 1 ts Honning (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, gurkemeie og vaniljestang delt på langs. Ha i bygg og la grøten småkoke til nesten alt vannet har kokt inn.
- Spe med halvparten av melken og kok opp under omrøring. Tilsett deretter resten av melken, men bare litt om gangen.
- La grøten småkoke i rundt 25 minutter og rør jevnlig slik at den ikke svir seg.
- Når du syns grøten er passe tykk, ta kjelen bort fra varmen og rør inn smøret.
- Smak til med salt, pepper, honning og sitronsaft.
- Topp grøten med ristede nøtter, honning eller yoghurt naturell.Denne grøten smaker godt både varm og kald. Har du dårlig tid, kan grøten lages med lettkokte gryn.