vegetargryte med kikerter og aubergine

Indisk vegetargryte med kikerter og aubergine

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Aubergine
  • 2 stk Løk
  • 2 båt Hvitløk
  • 1 ts Malt spisskummen
  • 2 ts Garam masala
  • 0,5 ts Malt chilipepper
  • 1 ts Malt koriander
  • 1 ss Ingefær (finhakket)
  • 2 boks Hermetiske tomater
  • 150 g Tomatpuré
  • 1 boks Hermetiske kikerter
  • 3 dl Matfløte
  • 2 ss Sitron
  • Yoghurtdressing:
  • 3 dl Yoghurt naturell
  • 1 ss Sitron

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg auberginene på rist og bak til skallet begynner å rynke seg etter ca. 30—40 minutter.
  2. Mens auberginen bakes i ovnen: Skjær løken i strimler og finhakk løk og ingefær.
  3. Stek løken sammen med krydder i litt olje til løken er myk. Tilsett hvitløk og ingefær, og la det steke i et par minutter.
  4. Tilsett hermetiske tomater og tomatpuré.
  5. Skyll kikertene i kaldt vann og la det renne godt av. Ha kikertene i tomatsausen.
  6. Kok til sausen tykner. Del de bakte auberginene i to, skrap ut og grovhakk innmaten og tilsett sausen.
  7. Rør inn matfløte og smak til med sitron og salt.
  8. Lag dressing ved å blande yoghurt med hakket koriander, sitron, salt og pepper.
  9. Topp gryta med koriander og skivede mandler, og server med dressing og  nanbrød .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.