Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Indisk vegetargryte med kikerter og aubergine

En deilig vegetargryte som smaker ekstra godt med yoghurtdressing og nanbrød.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk aubergine
2 stk løk
2 båt hvitløk
1 ts malt spisskummen
2 ts garam masala
½ ts malt chilipepper
1 ts malt koriander
1 ss ingefær (finhakket)
2 boks hermetiske tomater
150 g tomatpuré
1 boks hermetiske kikerter
3 dl matfløte
2 ss sitron
salt
skivede mandler og fersk koriander til servering
Yoghurtdressing:
3 dl yoghurt naturell
en liten neve fersk koriander
1 ss sitron
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg auberginene på rist og bak til skallet begynner å rynke seg etter ca. 30—40 minutter.
  2. Mens auberginen bakes i ovnen: Skjær løken i strimler og finhakk løk og ingefær.
  3. Stek løken sammen med krydder i litt olje til løken er myk. Tilsett hvitløk og ingefær, og la det steke i et par minutter.
  4. Tilsett hermetiske tomater og tomatpuré.
  5. Skyll kikertene i kaldt vann og la det renne godt av. Ha kikertene i tomatsausen.
  6. Kok til sausen tykner. Del de bakte auberginene i to, skrap ut og grovhakk innmaten og tilsett sausen.
  7. Rør inn matfløte og smak til med sitron og salt.
  8. Lag dressing ved å blande yoghurt med hakket koriander, sitron, salt og pepper.
  9. Topp gryta med koriander og skivede mandler, og server med dressing og nanbrød.