Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kjøleskapsgrøt på pinne

Kombinasjonen av blåbær og fersken passer godt som ispinner! Fargen blir nydelig av blåbærene og isen får en ekstra dybde i smaken med ferskenyoghurten. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
2 dl havregryn
250 g fruktyoghurt med fersken
250 g dypfryste blåbær
2 ts sitronsaft
10 g chiafrø
1 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett) (eller den melken du foretrekker)
1 ss flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer – helst 8.
  2. Ta blandingen ut av kjøleskapet og kjør ingrediensene godt sammen i en blender. Ha i litt mer melk om blandingen din er for tykk til å få den godt blandet.
  3. Smak på blandingen og justér eventuelt med litt flytende honning om du synes ispinnene bør være litt søtere.
  4. Hell ispinneblandingen i formene og frys ned i 4-6 timer.
Kokkens tips

Hvis du ønsker ekstra pynt i ispinnene dine kan du ha i noen hele blåbær eller ferskenbiter. Du kan også prøve deg frem til andre smaker ved å erstatte ferskenyoghurten med andre typer yoghurt.