Kjøleskapsgrøt-is på pinne

Kjøleskapsgrøt på pinne

Kombinasjonen av blåbær og fersken passer godt som ispinner! Fargen blir nydelig av blåbærene og isen får en ekstra dybde i smaken med ferskenyoghurten.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 6 stk.

  • 2 dl Havregryn
  • 250 g Fruktyoghurt med fersken
  • 250 g Dypfryste blåbær
  • 2 ts Sitronsaft
  • 10 g Chiafrø
  • 1 dl Lettmelk (0,5 % fett) (eller den melken du foretrekker)
  • 1 ss Honning

Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen alle ingrediensene og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer – helst 8.
  2. Ta blandingen ut av kjøleskapet og kjør ingrediensene godt sammen i en blender. Ha i litt mer melk om blandingen din er for tykk til å få den godt blandet.
  3. Smak på blandingen og justér eventuelt med litt flytende honning om du synes ispinnene bør være litt søtere.
  4. Hell ispinneblandingen i formene og frys ned i 4-6 timer.

Kokkens tips:Hvis du ønsker ekstra pynt i ispinnene dine kan du ha i noen hele blåbær eller ferskenbiter. Du kan også prøve deg frem til andre smaker ved å erstatte ferskenyoghurten med andre typer yoghurt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.