Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Salat med bakt søtpotet og cottage cheese

La deg friste av denne lune og fargerike salaten med bakt søtpotet, stekt grønnkål og cottage cheese. Mettende, sunn og god. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
1 stk søtpotet
1 ss olivenolje
125 g grønnkål
1 ss smør
1 stk lime
½ stk rødløk
1 pk ruccola (ca 70 g)
en håndfull nøtter og frø (f.eks. pinjekjerner, peanøtter og gresskarkjerner)
2 ss tranebær (tørket)
6 ss cottage cheese

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Del søtpoteten i terninger og ha dem i en ildfast form med litt olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  2. Stek søtpotetene til de er møre, ca. 20 minutter. 
  3. Stek grønnkål i litt smør. Ha over litt limesaft og krydre med salt og pepper. 
  4. Skjær rødløk i skiver og grovhakk ruccola. 
  5. Ha søtpotet, grønnkål, ruccola og løk  i en bolle. Topp med tørket tranebær, nøtter og cottage cheese.