Fiskesuppe med laks

Fiskesuppe med laks

Denne smaksrike fiskesuppen med laks er enkel å lage. Fenikkel, purre og gulrot setter en deilig spiss på suppen.

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 400 g Laksefilet (eller ørret)
  • 2 ss Smør
  • 2 stk Sjalottløk
  • 1 stk Fennikel
  • 1 stk Purre (eller vårløk)
  • 2 stk Gulrot
  • 4 dl Fiskekraft
  • 6 dl Helmelk
  • 1 dl Matfløte
  • 1 stk Eggeplomme
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 2 ss Frisk gressløk

Fremgangsmåte:

  1. Del fiskefilet i mindre biter.
  2. Finhakk sjalottløk, del fennikel og gulrot i strimler, samt purren i ringer.
  3. Smelt smøret i en kjele, tilsett grønnsaker og la det surre til løken blir gyllen.
  4. Tilsett fiskekraft og melk, og la det koke i 5 minutter.
  5. Tilsett fiskebitene og la fisken trekke i suppen i 5 minutter.
  6. Bland sammen matfløte og eggeplomme, og rør det inn i suppen. Pass på at suppen ikke koker. Smak til med salt, pepper, og sitronsaft.
  7. Servér med gressløk og godt brød med smør til.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen.  Se flere sunne og deilige fiskesupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.