Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fiskesuppe med laks

Denne smaksrike fiskesuppen med laks er enkel å lage. Fenikkel, purre og gulrot setter en deilig spiss på suppen.

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g laksefilet (eller ørret)
2 stk sjalottløk
1 stk fennikel
2 stk gulrot
1 stk purre (eller vårløk)
2 ss smør
4 dl fiskekraft
6 dl helmelk
1 dl matfløte
1 stk eggeplomme
1 ts salt
½ ts pepper
½ stk sitron (saft)
2 ss frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. Del fiskefilet i mindre biter.
  2. Finhakk sjalottløk, del fennikel og gulrot i strimler, samt purren i ringer. 
  3. Smelt smøret i en kjele, tilsett grønnsaker og la det surre til løken blir gyllen.
  4. Tilsett fiskekraft og melk, og la det koke i 5 minutter.
  5. Tilsett fiskebitene og la fisken trekke i suppen i 5 minutter.
  6. Bland sammen matfløte og eggeplomme, og rør det inn i suppen. Pass på at suppen ikke koker. Smak til med salt, pepper, og sitronsaft.
  7. Servér med gressløk og godt brød med smør til.  
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen. 

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.