Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Appelsinsaus

Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt.

Se flere spennende sauser her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
20 g frisk ingefær
1 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 ss smør
2 stk appelsin
3 dl lys kraft eller ferdigblandet fond/buljong
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
1 dl crème fraîche orginal, 35 %
½ stk sitron (saft)
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Riv ingefær med rivjern, og finhakk stangselleri. Riv skallet av appelsinen med rivjern. 
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefær og selleri. La det hele surre på middels varme i 5 minutter til sellerien mykner.
  3. Tilsett kjøttkraft/buljong og la det hele få et oppkok.
  4. Rør ut maisena i 1 dl friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen.
  5. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt, nykvernet pepper og sitronsaft før servering.

Se flere spennende sauser her.