Vafler med rømme

Vafler med rømme

Vafler passer å lage til så mangt; alt fra møter og hyggelig jobblunsjer, til kaffebesøk og bursdagsfester, loppemarked og lotteri. Kos dere med vafler og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!.

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 12 stk.

  • 4 dl Melk
  • 2 dl Lettrømme
  • 4 stk Egg
  • 6 dl Hvetemel
  • 1 ss Vaniljesukker
  • 0,5 ts Natron
  • 1 dl Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 1 ts Malt kardemomme
  • 100 g Meierismør

Fremgangsmåte:

  1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør, til en jevn røre. La den svelle i minst ½ time. Kokkens tips:Du kan gjerne bytte ut rømmen med syrnet melk. Har du melk som har gått ut på dato kan denne også som regel fint brukes i vaffelrøre.
  2. Smelt smøret og rør det inn.
  3. Stek vaflene og server de gjerne varme med frisk bær og kvarg eller en god skive brunost. 
    Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod ? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.

Se flere deilige vaffeloppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.