Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Kveldsmat og kveldsprat

Skrevet av Ane Køber Guldvik

Melk.no slår et slag for kveldsmaten som en arena for å snakke mer sammen.

Vi har fokus på kveldsmaten – det «glemte måltidet». En fersk undersøkelse viser blant annet at hele 6 av 10 savner å ha tid eller mulighet for den gode praten med venner og familie, og noe under halvparten spiser kveldsmat 5 ganger i uken eller oftere. Mange mener videre at kveldsmaten er en god arena for å møtes. Derfor slår vi et slag for kveldsmaten som en arena for å snakke mer sammen.

Vi har spurt fem samfunnsengasjerte kvinner og menn om hva de tenker om kveldsmat – og kveldsprat. Her kan du høre hva de svarer.

Peder Kjøs (50) er psykolog og kjent fra diverse TV-programmer som «Jeg mot meg» og «Hærland og Lyngøs Big Bang» på NRK1. Han er fagredaktør hos Tidsskrift for Norsk Psykologforening og spaltist i Klassekampen, fast samlivsekspert i KK og forfatter. Hør hvorfor Peder mener vi må snakke mer sammen i hverdagen.

Martine Halvorsen (19) er blogger og samfunnsdebattant. Mange kjenner henne fra TV-programmene «Sykt Perfekt» og «Top Model», eller som blogger, hvor hun har gjort opprør mot samfunnets press på unge.

Hør hvem Martine aller helst ville spist kveldsmat med:

Annechen Bahr Bugge (51) er forsker og sosiolog. Hun er ansatt ved Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) og har forsket på nordmenns matvaner helt siden 2005. Tidlig i sin forskningskarriere ga hun ut avhandlingen «Middag - en sosiologisk analyse av den norske middagspraksis» og siden har hun forsket på en rekke ting knyttet til norske mat- og spisevaner.

Hør hva Annechen mener om viktigheten av å spise sammen:

Cathrine Borchsenius (45) er ernæringsfysiolog, gründer og daglig leder av Bramat.no, Bratrening.no og SunnOgSprek.no og jobber dessuten som rådgiver innen ernæring. Cathrine er kjent fra livsstilprogrammet "Sunt og Godt" på TV2, der hun har vært programleder og ekspert i flere sesonger. Hør hva Cathrine mener om å spise et måltid sent om kvelden:

Ole Morten Knudsen (37) alias Superpapsen er pappablogger på fritiden, mens han på dagtid er på jobb i Oslo kommune.

Som Superpapsen prøver han å sjonglere hverdagslivet med tre små barn, hund og ingen bil. Det kan bli tøft til tider, men Ole Morten tar enhver utfordring på strak arm.

Hør hva som er barnas favorittkveldsmat:

Få tips og inspirasjon på våre kveldsmatsider.