Emner
Middagsrester har en tendens til å bli stående i kjøleskapet uten å bli brukt og er det vi nordmenn kaster aller mest av. Dette er lite bærekraftig og helt unødvendig fordi middagsrester enkelt kan brukes til å lage nye retter. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke rester etter middagen til å trylle frem en deilig lunsj dagen etter. Vær en matredder du også!
Har du rester av ulike grønnsaker, poteter eller kjøtt, er det både enkelt og godt å lage en deilig omelett. Topp med ost for litt ekstra god smak.
Har du middagsrester og en ostebit som bør spise kan dette være med å utgjøre et perfekt ostesmørbrød. Topp en brødskive med restene og mye ost. Stek i ovnen til osten har smeltet og er gyllen.
Har du litt oppkuttede grønnsaker igjen etter middagen og litt kvarg, kremost, naturell yoghurt eller rømme i kjølekapet kan du lage en deilig dipp og spise med grønnsakene.
Har du litt salat igjen etter middagen så legg det i et syltetøyglass eller lignende. Da har du noe godt du kan kose deg med enten til lunsj neste dag.
Matsvinn er ikke bærekraftig - slik redder du middagsrestene fra søppelbøtta
Mat skal gi oss energi og næringsstoffer, men det er viktig å være klar over at all produksjon av mat gir klimagassutslipp. I tillegg har mange mennesker jobbet hardt for at vi skal få mat på bordet. Da er det dumt om maten ikke engang blir spist!
Cottage cheese har lite fett, høyt proteininnhold og gjør omeletten ekstra saftig.
Emner